Nordens smukkestesamling af bogen over dem alle

Bibelsamlingen

Kontakt os

Vil du vide mere, er du altid
velkommen til at ringe eller
skrive til os.

Tlf. +45 76 10 11 12
kontakt@rosendahls.dk

Find medarbejder

Louisiana Museum of Modern Art

Da kunstmuseet Louisiana i 2009 slog dørene op for en retrospektiv udstilling med en af det 20.

Se casen her.

Short Run Printing

Fleksibilitet og rentabilitet hænger uløseligt sammen i forlagsbranchen. Af samme grund har det hidtil været svært at skabe økonomi i smalle udgivelser, fordi en stor del af mindsteoplaget er endt som spildte produktions- og lageromkostninger.

Se mere her

Den Rosendahlske Bibelsamling

Siden bogtrykkunstens fader Johann Gutenberg i 1450’erne satte og trykte den første bog i løse blytyper, den prægtige ”42-linjede Bibel”, har mere end fire milliarder eksemplarer af bøgernes bog set dagens lys, og den kan i dag læses på 2261 sprog.

 
Omkring 300 forskellige eksemplarer af Biblen kan opleves i Den Rosendahlske Bibelsamling. Måske ikke et imponerende tal, men samlingens kvalitet gør den til den fornemste og mest betydelige i privateje i Norden.

Samlingens oprindelse går tilbage til 1906, da trykkeriets grundlægger Kristian Rosendahl tilfældigt erhvervede en smuk, men ikke udpræget sjælden Kurfyrstebibel. Dette eksemplar gav Rosendahl den tanke, at det – ved at samle på bibler – ville være muligt at fortælle om håndværkets udvikling fra Gutenberg anno 1450 og op til i dag.


I tidens løb er betydeligt mere værdifulde og sjældne bind føjet til, blandt andet en smuk bibel fra mesteren John Baskervilles hånd, den første i ”moderne” skriftsnit, mens et originalt blad fra Gutenbergs over 550 år gamle pragtstykke har ærespladsen i det specielt indrettede bibliotek, en kubusbygning båret af en søjle ved indgangen til koncernens hovedsæde i Esbjerg.