OJ Electronicsprinter instruktioner på kommando

OJ Electronics

Kontakt os

Få en snak med Allan Mogensen,
og hør mere om Rosendahls’
print-on-demand-løsninger.

Tlf. +45 40 40 30 46
am@rosendahls.dk


Find medarbejder


 

Print-on-demand

Print-on-demand (POD) handler i al sin enkelhed om, at du online bestiller lige præcis det antal print, du har brug for. Hverken mere eller mindre.

Se mere her

Case: OJ Electronics

OJ Electronics er en elektronikvirksomhed, der producerer styringer til varme og ventilation. Produkter, som bliver fremstillet i forskellige kundevarianter, og som løbende ændres og forbedres. Derfor skal instruktionen, der følger med, ofte redigeres og trykkes på ny.

”Engang måtte vi trykke til lager, og det betød, at vi af og til måtte kassere instruktioner, hvis der blev foretaget ændringer i produktet,” fortæller Anette Christensen, som er marketing- og communication manager hos OJ Electronics.

Men sådan er det ikke længere.

Print-on-demand

Print-on-demand kan oversættes direkte til print på kommando. Det betyder i al sin enkelhed, at man får trykt det materiale, man har brug for, når man har brug for det - og ikke mere end man har brug for. På den måde undgår man at smide en masse overskudsmateriale ud.

Det var sådan en løsning, OJ Electronics havde brug for. Derfor gik Anette Christensen og virksomhedens indkøbsafdeling i gang med at finde den rigtige leverandør. ”Vi ønskede en leverandør, der var stor nok til at have højt niveau af professionalisme, men ikke så stor, at vi ville blive en lille og ubetydelig kunde for dem,” fortæller hun. ”Det skulle være en samarbejdspartner, der stiller samme høje krav til kvalitet, som vi gør, og som forstår vores behov.”

Hos OJ Electronics læser de en artikel om den print-on-demand-løsning, Rosendahls tilbyder. ”Vi tænkte, at med deres referencer kunne det ikke gå helt galt,” smiler Anette Christensen og tilføjer, at de allerede efter det første møde med Odense-afdelingen følte sig i centrum som kunde. De oplevede et seriøst engagement og en stærk vilje til at løse selv de små problematikker og finde frem til en løsning, der passede præcist til behovet hos OJ Electronics.

Slut med spild af papir

Det er indkøbskoordinator Hanne Jensen, som er leverandøransvarlig hos OJ Electronics, og det er hende, der sikrer, at indkøb af instruktioner til OJ Electronics' produkter fungerer optimalt.

Hanne Jensen var med til at implementere print-on-demand i virksomheden, og efter nogle tilretninger opfylder løsningen i dag de krav, OJ Electronics havde fra projektets begyndelse. ”Vi sender typisk 8-10 bestillinger af sted hver dag alt efter, hvilke ordrer vi får ind,” fortæller Hanne Jensen og tilføjer, at selve bestillingen foregår sådan, at der følger en pdf-fil fra OJ Electronics' originalarkiv med den elektroniske ordre, virksomheden afgiver. ”Sådan er vores systemer integrerede, og sådan sikrer vi, at hver bestilling indeholder den senest opdaterede fil,” forklarer hun.

”Vi køber ikke flere instruktioner hjem, end vi skal bruge, så vi har intet spild mere,” fortæller Hanne Jensen videre. Hver ordre kommer hjem i en pakke for sig mærket med OJ Electronics' produktionsordrenummer, så det er nemt at sikre, at det er de rigtige instruktioner, der kommer med kundens ordre. ”Vi har dermed også fået en ekstra egenkontrol,” siger Hanne Jensen. ”Hvis vi står med en enkelt instruktion tilbage, når vi er færdige med at pakke en ordre, så ved vi, at der er en pakke, som mangler sin instruktion. Det giver også en ekstra sikkerhed i vores arbejde.”

Fra økonomisk spild til øget konkurrenceevne

For OJ Electronics betyder print-on-demand en høj grad af fleksibilitet, og de har ikke længere lagre af overskudsmaterialer. ”I sidste ende betyder løsningen, at vi er mere omstillingsparate, og det er med til at øge vores konkurrenceevne,” slutter den tilfredse indkøbskoordinator hos OJ Electronics.